Thursday, September 30, 2010

Shafie Apdal declared NO second wife

Some of you may have read it in the commentary box.

But some may have not.

Blogger Zukri Valentino left a comment here to deny the alleged rumour of a second marriage of Dato Shafie Apdal.

He said:

Shafie Apdal has denied ever, ever married another wife, in front of a crowd of 5,000 people or so at his Semporna Aidilfitri Open House on Saturday, 26 Sept and again the next day when his ministry's agencies held an Aidilfitri Open house in Tawau.

Shafie has declared that he has NO second wife, zero, ziltch, nyet and nein....

Shafie has denied...period
In case, you do not know who Zukri is, he is the current Head of Corporate Communications (or Ketua Komunikasi Korporat) for the Ministry of Rural and Regional Development, Malaysia.

His blog Utarawan can be found here.

This is as good as Shafie denying. If you are not convince yet, read further what Zukri wrote in his second comment:

This "story" was only picked-up by a few not-so-popular blogs, and me just read on and ignored.

But when my fren A Voice writes about it, then i am compelled, as an old friend of Shafie Apdal to shed some light into the issue.

This man that i knew since 1995 (both of us were in Angkasapuri then, he was a parliamentary secretary and a yb and me a secretary to the boss) is not the type who will take another wife, although this is permissable in Islam, dengan syarat anda mampu dan layak dan menepati hukum syarak.

Ini orang bukan jenis pekena designer kopi after office, cohiba in hand and talk cock with frens for hours at some coffee house or lounge.

This man hardly have time outside the house except for work and most of the time he was with the family -- wife and 6 kids, two whom are not here but elsewhere pursuing their studies.

U see Bro Din, unsavory stories like this hurts the family the most and those blogs seems happy to "godam dia" tanpa ambil kira faktor-faktor lain, yang penting he is a family man.

Apa lah kata family dia? Depa yang dok tulih pasai fitnah ni dapat apa? Jangan dapat dosa fitnahkan orang sudah la...

This story of him having another wife has been around since the last 2 years when the man was helming KeKKWA. Until now I have not met the so-called second wife!

Macam dia kata kat saya semalam lah, kalau betul la cerita dia ada wife lebih dari satu, by now he has 3 wives already and not 2 as reported...

I am not saying taking another wife is wrong, no and far from that, in fact there is a cabinet member who have two wives and masih ada gurlfren itu dan ini di Duta Vista..and and another member of cabinet has two wives, the father-in-law of the younger wife being an old fren of mine.

Poligamy is NOT a crime but Shafie Apdal is NOT the type....he is one-man-woman, period.

Denying in front of a large crowd like he did in Semporna and Tawau needs lots of guts and balls and this man has both because he came clean on this issue.

Shafie denied Bro and yours truly was there as a witness, among other witnesses.

He has nothing to hide, hanya bosan and annoyed with the fitnah yang ditaburkan oleh "seseorang yang dia sendiri berkahwin 3"....ya, orang ini yang berkahwin 3....pemimpin ini amat gusar dan gundah gulana akan shafie apdal hanya kerna politik, justeru, hamburkan fitnah and pelbagai untuk menjatuhkan Ahli Parlimen Semporna ini.

Menafikan fitnah seperti ini hanya akan menarik minat musuh-musuh untuk terus membedil lantaran sudah ada teladan seorang ahli politik sabah yang menafikan berkahwin dengan artis akan tetapi kenyataan terserlah minggu berikutnya.

Tapi, itu cerita orang lain. Orang ini, si Shafie ni BUKAN macam tu.

Penafian Shafie adalah jujur dan dibuat di hadapan isterinya dan ahli keluarga yang lain yang juga kita boleh jangka mungkin tercalar emosi mereka lantaran fitnah yang mampu merosakan keharmonian rumahtangga dan keluarga mereka.

Sekiranya Shafie menafikan yang hak maka saya dan puluhan ribu manusia di Semporna dan Tawau boleh dikatakan tertipu mengenai isu ini...namun saya yakin dengan kenyataan beliau bahawa beliau TIDAK beristeri dua seperti yang difitnahkan.

Cukuplah setakat ini Bro Din...thanks my fren for the space here to say my piece of mind.

Dan cukup2lah fitnah pasai Shafie ni, leave him alone lah...i mean to the other bloggers...

Thks Bro...
Thanks Zukri. I am not comfortable to ask Dato Shuib.

So readers and bloggers, you heard it here on Another Brick in the Wall. Lay off now.

I'll have to get back to all the sources to correct the rumour.

Unless there are photos and marriage certificate, Zahida Rafik is available as she claim. That is for those willing to take up the challenge to woo her.

15 comments:

Richard Cranium said...

erm, "he is one-man-woman, period"?

Skandal PA said...

Apa? Dia tak kahwin? Korang nak tipus siapa? Aku ada detail pasal Shaife Apdal dan kisah cinta dia dengan Zahida Rafik!

Lebih baik Shafie mengaku, sekiranya tidak, aku akan keluarkan semua cerita-cerita dia dan Zahida.

Shafie, jadilah manusia yang jujur dan bukan hipokrit

Anonymous said...

Sila baca TheStar hari ini, 30 Sept 2010, bahagian StarBiz, muka surat 1, jika anda ingin melihat muka Arlida Ariff, penyangak no 1 di Johor yang telah memberi projek2 kerajaan yang bernilai berbilion-bilion kepada suami dan kroni2nya. Diharap pihak MACC akan segera menangkap lanun betina ini.

Anonymous said...

Bila nampak asap mesti ada api!!!!

Memang berapi citarasa pak menteri Malaysia nih!!!

Anonymous said...

Lantak la kau orang dato dato. Asal jangan kacau Lisa Surihani sudah.

Nanti ada pulak yang kena kutip gigi atas lantai.

Anonymous said...

If you can't convince the masses, confuse them.

Just follow my secret.
- Anwar Ibrahim -

Anonymous said...

now you will notice of the saiful case. not only the masses got confuse, even kapal sink also got confuse.

so, if you cant convinced the masses, confuse them.

Cucu Tok Selampit said...

Thanks to both of you that have clear the air. Tak pasal-pasal buat dosa kering.

Anonymous said...

biasalah tuu...sama le dengan sipendek dari kinabatangan...

Berita dari gunung said...

Then you may want to wonder, why the rumours. Second wife is too naive an attempt to discredit this fine politician. His enemies really have to come up with something better. But on hindsight, what's the big deal with having wife number two. He can have four for god's sake. His knees are not wobbling yet like some others...

Anonymous said...

Way Back in early 90s , I was Shafie Afdal's neighbour .He was the political sec of Tun Sakaran Dandai, his uncle. He was also ketua Pemuda UMNO Sabah at that time.
Both husband and wife strike me as very simplistic and down to earth.
During Hari Raya when we visited his house , he wiped the glass and poured the drinks for us.
No , Shafie Afdal is just not the kind of person to have scandals.
I can vouch for that.

Wak

Anonymous said...

apalah kau orang sebuk dan dengki. kalau dia mampu dan isteri dia kata ok, apa kau orang nak kata.

kalu cerita ni tak betul, berani ke hang pi raya kat rumah dia dan mintak maaf kat semua ahli keluarga dia.

dosa finah tu sama macam berzina.

tebing tinggi said...

Apa pasal kawin dua tak boleh ke?.
Melayu kena berubah,yang remeh temeh di hebohkan yang serious dilupakan.


1sekolah>1bahasa>1Malaysia

Anonymous said...

Salam,

Aku setuju sangat dengan beberapa pendapat yg mengatakan apasalah dia nak kawin lebih dari 1, dia mampu, masih sihat tubuh badan, ada duit... dan yg paling utama tidak bertentangan dgn agama malah digalakkan jika mampu... kan ini lebih baik dari mencari lubang-lubang haram.

Anonymous said...

Ya...beristeri empat memang tiada masalah! Yang penting mana datangnya duit -duit !
Tax payers paying for "FUN RAISING"?

My Say